Dr. Öğr. Görevlisi Serpil Topçu

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, TEKG KURSU SORUMLUSU

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’nda 1999 yılında lisans eğitimini tamamlayan Serpil Topçu, Marmara Üniversitesi’nde 2005 yılında yüksek lisans ve 2017 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır.1999-2000 yılları arasında 29 Mayıs Hastanesi, 2000- 2004 yılları arasında Amerikan hastanesi Kalp Cerrahisi Yoğun Bakım Hemşiresi olarak çalışmıştır. 2006 yılından bu yana Koç Üniversitesi Hemşirelik Hemşirelik Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Yoğun bakım hemşireliği, temel ve ileri yaşam desteği, temel  elektrokardiyografi ve hasta güvenliği konularında çok sayıda kursa katılmıştır. 2007 yılından bu yana SANERC’de yürütülen çok sayıda kursta eğitimci olarak görev almıştır. Serpil Topçu, son yıllardaki eğitim ve araştırmalarını yoğun bakım hemşireliği, kardiyovasküler hastalıklar ve nörolojik hastalıklar konularında yürütmektedir.