Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik

KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Sevilay Şenol Çelik, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun olup yüksek lisans ve doktora derecesini Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik programından aldı. Çelik, 1988-1992 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi kalp damar ve göğüs cerrahisi yoğun bakım ünitesinde hemşire, 1992-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde araştırma görevlisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Çelik, araştırmacı, misafir öğretim üyesi ve gözlemci olarak Malta, Amerika Birleşik Devletleri ve Polonya’da görev yaptı. Çelik halen Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Dr. Çelik’in başlıca araştırma alanları yoğun bakım hemşireliği, özellikle üroloji, göğüs ve kardiyovasküler cerrahi hemşireliğini içeren cerrahi hemşireliğidir. Ayrıca gerontoloji ve geriatri hemşireliği ile ilgilenen Dr. Çelik’in yaşlanma ve cerrahi hemşireliği ile ilgili birçok makale ve çalışmaları bulunmaktadır. Çelik, 2021 yılından beri SANERC’te sağlık profesyonellerine mezuniyet sonrası verilen yoğun bakım hemşireliği ve klinik rehber hemşire eğitimi kurslarında eğitimci olarak görev almaktadır. Dr. Çelik 2021 yılından beri SANERC Yönetim Kurulu Üyesi ve 2022 yılından beri de Journal of Education and Research in Nursing (JERN)’te dergi baş editörlüğü görevine devam etmektedir.