Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Göktepe

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’nda 1998 yılında lisans eğitimini tamamlayan Nilgün Göktepe, 2001 yılında yüksek lisans ve 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelikte Yönetim Ana Bilim Dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. Amerikan Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde 1998-2002 yılları arasında Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi olarak,  2002-2004 yılları arasında ise Vehbi Koç Vakfı (VKV) Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi (SANERC)’de Eğitim ve Araştırma Hemşiresi olarak çalışmıştır. 2004 yılından bu yana Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde Öğretim Üyesi ve SANERC’in birçok kursunda kurs yürütücüsü ve eğitimcisi olarak görev almıştır. SANERC’in Amerikan Hemşireler Kredilendirme Merkezi(ANCC) tarafından akreditasyonuyla ilgili çalışmalarda yoğun olarak çalışmıştır. 2004-2015 yılları arasında Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezinin yayın organı olan “Hemşirelikte Eğitim ve Araştırma” dergisinde Editör Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Kasım 2016’dan itibaren SANERC Yönetim Kurulunda yer almakta olan Nilgün Göktepe,  son yıllarda araştırmalarını hemşirelikte yönetim, liderlik, hemşirelik eğitimi konularında yürütmektedir.