Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitim Programı

Programın Amacı

Bu programın amacı, yoğun bakım hemşirelerinin yoğun bakım hastalarına güvenli ve nitelikli tedavi ve bakım sunmalarını sağlamak üzere farkındalıklarını artırmak ve bilgilerini güncellemektedir.

Şimdi Başvur

Programa hızlıca başvurmak için formu doldurunuz.

İletişim

Program hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Programın Hedefleri

  • Yoğun bakım ünitesinde hasta ve aile merkezli bakımın önemini kavrar.
  • Hasta kabulü ve taburculuk süreçlerini bakımda bütünlüğü sağlayacak biçimde (bilgi, teknoloji ve hasta güvenliği konuları) yürütür.
  • Kritik hastaları kapsamlı biçimde değerlendirip klinik belirti ve bulgularını doğru biçimde yorumlar.
  • Kritik hastalarda tedavi ve bakımının sunulmasında kanıt temelli uygulamaları sıralar.
  • İşbirlikçi ve etkili takım çalışmasının önemini kavrar.

Eğitim Süresi

Bu program, yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşireler için kısa bilgilendirme programıdır. Program online teorik eğitimden oluşur. Programı başarı ile tamamlayan katılımcıya 16 ANCC kredisi verilir. Katılımcılar programa kaydolduktan sonra, tüm teorik dersleri 30 gün boyunca istedikleri süre içerisinde tamamlayabilirler.

Eğitimciler

Bu programda, Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’ndeki öğretim elemanları ile diğer üniversitelerin hemşirelik bölümünde görevli olan öğretim elemanları ve Koç Üniversitesi Hastanesi bünyesinde konusunda uzman hemşireler eğitimci olarak görev alır.

Eğitim Yöntemleri

  • Online eğitim
  • Sözlü anlatım
  • Video ile öğretim

Eğitim Dökümanları

Eğitim dokümanları, kanıta dayalı bilgilerden yararlanılarak hazırlanır ve her yıl güncellenir. Katılımcılar bu dökümanlara sistem üzerinden ulaşabilirler.

Başarı Kriterleri

Eğitim videolarının tamamının izlenmesi gerekmektedir. Eğitim başlangıcında “ön test” ve sonunda “son test” yapılır. Katılımcıların başarılı sayılmaları için son testten 100 (yüz) üzerinden en az 80 (seksen) ve üzeri puan alması gerekir. Seksenin (80) altında puan alan katılımcılara sistem bir hafta daha açık tutulacak olup yeniden sınava girme hakkı verilir.

Verilecek Belge

Eğitimin sonunda başarılı olan katılımcıya “Başarı Belgesi” verilir. Belgenin geçerlilik süresi 5 yıldır. Başarı Belgesi, Koç Üniversitesi SANERC Müdürü ve Kurs Koordinatörü tarafından imzalanır. Başarı belgesinde; eğitim programının süresi ve programda yer alan konular detaylı olarak belirtilir.

Kimler Katılabilir?

“Bu sertifika programna yoğun bakımda çalışan veya çalıştırılması planlanan (yoğun bakımda çalışacağını belgelemesi kaydıyla) hemşire, ebe (hemşire yetkisi almış) ve sağlık memurları katılablilir. Kurs programı online program olması nedeniyle, herhangi bir kontenjan sınırı bulunmamaktadır. Online kurs programına katılıma ilişkin detaylı bilgi, katılımcılar ile SANERC idari çalışanları tarafından paylaşılacaktır.

Eğitim Yeri

Eğitim programı, Koç Üniversitesi LearnX üzerinden kayıtlı videolar ile uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilmektedir. 

Ayrıntılı Bilgi İletişim Bilgileri

Adres: Koç Üniversitesi Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SANERC), Koç Üniversitesi Sağlık Kampüsü
Davutpaşa Caddesi, No: 4 34010 Topkapı, İstanbul

Tel: 0212 311 26 03 –26 40

E-posta: sanerc@ku.edu.tr