Yara Bakımı Kursu

Programın Amacı

Bu programın amacı, kronik yarası olan hastalara etkin ve güvenli yara bakımı vermek üzere, sağlık profesyonellerinin kanıt temelli uygulamalara yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmektir.

Şimdi Başvur

Programa hızlıca başvurmak için formu doldurunuz.

Program hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Programın Hedefleri

Bu programı başarı ile tamamlayan katılımcılar:

• Yara bakımı ve yönetimi ile ilgili sağlık ekibi üyelerinin rollerini fark eder.
  • Kronik yaraların oluşmasına etki eden hasta risklerini ve diğer faktörleri analiz eder.
  • Yara iyileşme süreçlerini açıklar.
  • Kronik yara tiplerini ve bası yaralarını doğru şekilde sınıflandırır
  • Bası yaraları ve alt ekstremite ülserlerinin bakım ve tedavisini açıklar.
  • Yaraya uygun bakım ürünlerini ve pansumanları seçer.
  • Hasta güvenliği ve bakımını iyileştirmek üzere kanıt temelli araştırma sonuçlarını kullanır.

Eğitim Süresi

Eğitim programının toplam süresi 2.5 iş günü olup 16 saat teorik eğitim ve vaka çalışmalarından oluşur. Eğitim programını başarı ile tamamlayan katılımcıya 16 ANCC kredisi verilir.

Eğitimciler

Bu programda; kronik yara ile ilgili akademik çalışmaları olan öğretim elemanları,  sağlık profesyonelleri ve Stoma ve Yara Bakım Hemşireliği sertifikası olan hemşireler görev almaktadır.

Eğitim Yöntemleri

• Sözlü Anlatım
  • Slayt sunumları
  • Soru – cevap
  • Tartışma
  • Vaka çalışması

Eğitim Dökümanları

Eğitim dokümanları, kanıta dayalı bilgilerden yararlanılarak hazırlanır ve ulusal/uluslararası literatürdeki değişiklikler dikkate alınarak güncellenir. Bu dokümanlar program öncesinde katılımcılar ile paylaşılır.

Başarı Kriterleri

Katılımcılar eğitim sonunda “öz değerlendirme” yaparlar. Eğitimin tamamına katılmaları gerekir. Sadece özel durumlarda %10 devamsızlık kabul edilebilir.

Verilecek Belge

Kurs kriterlerine uygun olarak kursu tamamlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilir. Belgenin geçerlilik süresi 5 yıldır. Katılım Belgesi, Koç Üniversitesi SANERC Müdürü ve Kurs Koordinatörü tarafından imzalanır. Katılım Belgesinde, kurs süresi ve katılımcının katıdığı tüm konular detaylı olarak belirtilir.

Kimler Katılabilir?

Bu programa, hemşireler, hemşirelik ve diğer sağlık okullarında görev alan öğretim elemanları ve diğer tüm sağlık profesyonelleri katılabilir.

Eğitim Yeri

Eğitim programı online gerçekleştirilmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İletişim Bilgileri

Adres: Koç Üniversitesi Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SANERC), Koç Üniversitesi Sağlık Kampüsü
Davutpaşa Caddesi, No: 4 34010 Topkapı, İstanbul

Tel: 0212 311 26 03 –26 40