Temel Düzey Onkoloji Hemşireliği Kursu

Programın Amacı

Bu kursun amacı, onkoloji alanında çalışan/çalışacak hemşirelerin kanser tanı, tedavi ve bakım süreçlerine ilişkin kanıt temelli güncel bilgileri öğrenmesini sağlamak ve kanser hasta/ailesinin bakım kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır.

Şimdi Başvur

Programa hızlıca başvurmak için formu doldurunuz.

Program hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Programın Hedefleri

Bu kursu başarı ile tamamlayan katılımcılar:

• Onkoloji hemşirelerinin rol ve sorumluluklarını kavrar.
  • Onkoloji hemşireliğine ilişin kavramları tartışır.
  • Kanser tanı ve tedavilerine yönelik güncel uygulamaları bilir.
  • Onkoloji alanında kullanılan ilaçların güvenli hazırlama ve uygulama ilkelerini kavrar.
  • Kanser tedavilerine bağlı yaşanan yan etkileri ve ağrıyı doğru tanımlar.
  • Kanser tedavilerine bağlı yaşanan yan etkiler ve ağrı yönetimine ilişkin güncel kanıtları kullanarak bakımı planlar.
  • Kanser hastalarının beslenme sorunlarını doğru tanımlar ve bu sorunların çözümüne yönelik  güncel yaklaşımları hasta bakım planına dahil eder.
  • Kanser hastalarında acil durumları doğru tanımlar ve güncel yaklaşımları bilir ve bakımını planlarHasta eğitiminde önemli noktaları bilir ve hasta eğitimi planlamasında dikkate edilecekleri tartışır.
  • Kanser hasta ve yakınlarının deneyimlediği psikososyal sorunları bilir ve doğru tanımlar.
  • Kanser hasta ve yakınlarının deneyimlediği psikososyal sorunların çözümüne ilişkin bakımı planlar ve uygular.
  • Kanser hasta ve yakınları ile olumlu iletişim kurar.
  • Kanser hasta ve yakınlarına bakım verirken kendi iyilik halini sürdürmeyi öğrenir.
  • Yaşam sonu bakım konuusnda yaşanılan sorunları bilir ve çözüm önerilerini tartışır.

Eğitim Süresi

Bu programın toplam süresi 3 iş günü olup 20 saat teorik eğitimden oluşur. Programı başarı ile tamamlayan katılımcıya 20 ANCC kredisi verilir.

Eğitimciler

Bu programda; Onkoloji alanında uzman akademisyen ve klinisyenlerden oluşan multidisipliner (hemşire, hekim, psikolog, diyetisyen, eczacı) eğitimciler görev almaktadır.

Eğitim Yöntemleri

• Sözlü anlatım- slayt sunumları
  • Soru – cevap
  • Vaka çalışması

Eğitim Dökümanları

Eğitim dokümanları, kanıta dayalı bilgilerden yararlanılarak hazırlanır ve her yıl güncellenir. Bu dokümanlar program öncesinde katılımcılar ile paylaşılır.

Başarı Kriterleri

Katılımcılar eğitim sonunda “öz değerlendirme” yaparlar.

Eğitimin tamamına katılmaları gerekir. Sadece özel durumlarda %10 devamsızlık kabul edilebilir.

Verilecek Belge

Kurs kriterlerine uygun olarak kursu tamamlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilir. Belgenin geçerlilik süresi 5 yıldır. Katılım Belgesi, Koç Üniversitesi SANERC Müdürü ve Kurs Koordinatörü tarafından imzalanır. Katılım Belgesinde, kurs süresi ve katılımcının katıdığı tüm konular detaylı olarak belirtilir.

Kimler Katılabilir?

Bu programa, kanser hastası ile çalışan/çalışacak klinik ve akademik alandaki hemşireler katılabilir.

Eğitim Yeri

Eğitim programı online gerçekleştirilmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İletişim Bilgileri

Adres: Koç Üniversitesi Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SANERC), Koç Üniversitesi Sağlık Kampüsü
Davutpaşa Caddesi, No: 4 34010 Topkapı, İstanbul

Tel: 0212 311 26 03 –26 40