Journal of Education and Research in Nursing (JERN)

Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Dergisi (J Educ Res Nurs), bağımsız, tarafsız ve çift kör hakemlik ilkelerine uygun olarak yayımlanan bilimsel, açık erişimli çevrimiçi yayımlanmaktadır. Dergi, Koç Üniversitesi Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SANERC) tarafından yayımlanan resmi yayındır ve Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında üç ayda bir yayımlanır. Derginin yayın dili İngilizcedir.

2017 yılından itibaren yılda dört kez yayınlanmaya başladığımız derginin hedef kitlesi uygulama alanında çalışan hemşireler ve diğer sağlık ekibi üyeleri ile hemşirelik/sağlık alanındaki öğretim elemanları ve öğrencilerdir. 2018 yılı itibariyle yalnızca elektronik ortamda ve açık erişimli olarak okuyuculara sunulmaktadır. Hemşirelikte Eğitim ve Araştırma Dergisi; EBSCO (2017), CINAHL (2017), DOAJ (2021), GALE (2010), Research4Life (2021), Hinari (2021) ve TUBITAK ULAKBIM TR (2012)’de yer almakla birlikte; 2021 yılında DOAJ, SCILIT (2021), OUCI (2021), 2022 yılında China National Knowledge Infrastructure (CNKI) ve 2024 yılında MIAR indeksinde taranmaya başlanmıştır.

JERN’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.